MISIR GLUTEN UN
Mısır glüteni yemi mısır nişastası ve mısır şurubu imalatından elde edilen bir yan üründür. Arpa ile hemen hemen aynı Toplam sindirilebilir besinler seviyesini içeren orta protein yemidir. Mısır glüteni içeriğindeki protein, rumende nispeten hızlı bir şekilde bozulur.
Mısır glüteni yemi orta lezzetlilik özelliğine sahiptir ve tahıl karışımına yüzde 50 seviyesine kadar eklenebilir veya inek başına günde 12 kilograma (5,4 kg) kadar bir oranla inekler beslenebilir.
Tipik Analiz
Kuru madde | % 90 |
Ham protein | % 18.0 |
Şişman | % 03,5 |
Ham lif | % 08.0 |
Nötr Deterjan Elyafı | % 45.0 |
Asit Deterjan Elyafı | % 13.0 |
Kalsiyum | % 00,3 |
Fosfor | % 1.00 |
Toplam Sindirilebilir Besinler | % 83.0 |
Net enerji — Laktasyon | .87 Mcal |
TDN: Sığır Eti |
% 88.0 |
TDN: Süt |
% 87.0 |
Şişmanlatma |
% 3.5 |
Kül |
% 7.2 |
Magnezyum |
% 0.5 |
Potasyum |
% 1.5 |
Sülfür |
% 0.3 |
Doymuş yağ |
% 3.5 |
Lizin |
% 0.6 |
triptofan |
% 0.2 |
Metionin |
% 0.5 |
Sistin |
% 0.4 |