Seka Global Yeni Nesil Hammadecilik
sekaglobal@sekaglobal.com.tr

BUĞDAY KEPEĞİ

Buğday unu öğütme yan ürünleri, değişken miktarlarda kepek, tohum ve undan oluşur. Çok lezzetlidirler, kalsiyumları düşüktür ve fosforda diğer tahıllardan ve işlenmiş tahıl yan ürünlerinden daha yüksek olma eğilimindedirler.

Buğday kepeği lif ve fosfor bakımından en yüksek ve besin enerjisinde en düşüktür. Tahıl karışımına yüzde 25 seviyesine kadar katılabilir veya inek başına günde 7 kilo (3.2 kg) oranında beslenebilir.

Buğday ortaları (aynı zamanda orta sınıflar olarak da bilinir) sığır yemlerinde çok yaygın bir bileşendir. Orta kısımlar, farklı oranlarda endosperm, kepek ve mikrop içeren çeşitli dereceli tanecikli tanecikler içeren un değirmencilik endüstrisinin bir yan ürünüdür.

Arpanın enerji değerinin yüzde 96’sına ve mısırın enerji değerinin yüzde 91’ine sahiptir. Soyalar lezzetli yemlerdir ve tahıl karışımına yüksek seviyelerde dahil edilebilir.

Kuru bir ortamda saklanırsa, buğday araları üç yıla kadar iyi durumda muhafaza edilebilir. Dökme malzeme, yem veya tahıl endüstrisinde kullanılan normal ekipmanlarda kullanılabilir.

Tipik Analiz Buğday Kepeği Buğday Ortaları
Kuru madde % 89 % 89
Ham protein % 15,5 % 16,5
Şişman % 03,5 % 04,5
Ham lif % 11.0 % 07.5
Nötr Deterjan Elyafı % 45,4 % 32,0
Asit Deterjan Elyafı % 13.4 % 09.9
Kalsiyum % 00,1 % 00,1
Fosfor % 1.10 % 0,80
Toplam Sindirilebilir Besinler % 62.0 % 72,8
Net enerji — Laktasyon 64.6 Mcal / 100 lbs 83.8 Mcal / 100 lbs

Dikkat: Burada verilen öneriler yalnızca genel olarak kabul edilmeli ve sizin özel durumunuz için geçerli olmayabilir. Tüm nihai öneriler, kendi durumunuza aşina kalifiye bir kişi tarafından yapılmalıdır.

Bizi Arayın
WhatsApp chat