Seka Global Yeni Nesil Hammadecilik
sekaglobal@sekaglobal.com.tr

Hayvancılık Nasıl Yapılır

HAYVANCILIK NASIL YAPILIR?
Son yıllarda doğal yaşama dönüşün önem kazanması ile hayvancılık faaliyetleri ve sağlıklı et tüketimi önem kazandı. Sağlıklı et tüketebilmek, daha verimli ürünler ile sağlıklı bir yaşamın kapısını açabilmek için hayvancılık faaliyetlerinin oldukça önemle yapılması şart oldu. Hayvancılık nedir bilmeden yetiştirilen her türlü küçükbaş ve büyükbaş hayvan sağlık sorunları ile karşılaşılmasına neden olur. Hayvancılık nasıl yapılır? Hayvancılık yapmak için gerekli olan faaliyetler nelerdir? Sorularını sizin için cevaplamaya çalıştık.

Hayvancılık
Hayvancılık yapmadan
önce bilinmesi gereken en önemli husus hayvancılık kollarıdır. Hayvancılık kollarının neler olduğunu bilmeden hayvancılık yapmaya niyetlenmek, büyük sorunlar ile karşılaşmamıza neden olacaktır. Hayvancılık faaliyetleri; büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, arıcılık, tavukçuluk, su ürünleri yetiştiriciliği şeklinde sıralayabiliriz.

Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş hayvancılık ile uğraşmak istiyorsanız öncellikle yetiştireceğiniz hayvan türünü belirlemeniz gerekir. Yaptığınız hayvancılık türünü ne için yaptığınızı da seçmeniz küçükbaş hayvancılık önemlidir. Seçtiğiniz hayvanın etinden mi, sütünden mi yararlanmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Küçükbaş hayvancılık da yetiştirilebilecek hayvan türleri koyun ve keçidir. Koyun ve keçinin et ve sütünden yararlanabilirken küçükbaş hayvancılık da birde kürk hayvancılığı yapabilirsiniz.

Büyükbaş Hayvancılık
Büyükbaş hayvancılık
en karlı hayvancılık faaliyetlerinden biridir. Sığır ve manda hayvancılığı yetiştirmek üzere ayrılan büyükbaş hayvancılık en fazla ilgi isteyen hayvancılık türüdür aynı zamanda. Devlet teşviklerinin de oldukça fazla olduğu büyükbaş hayvancılık türünde yetiştirilen hayvanın sağlığı çok önemlidir.

Tavukçuluk
Tavuk hayvan yetiştiriciliği yumurtalık ve etlik piliç olmak üzere iki şekilde yapılır. Beyaz et üretiminde oldukça önemli olan tavukçuluk faaliyetleri üzerinde duruldukça oldukça karlı olan bir hayvan faaliyetidir.

Arıcılık
Arı yetiştiriciliği
ülkemizde oldukça fazla yapılmaktadır. Amaç daha sağlıklı balı daha kısa sürede elde edebilmektir. Bal üretiminde en önemli unsur sağlıklı arıların bal ile birleşmesidir. Bal üretmek alanında uzman kişiler tarafından, seçilen ve yetiştirilen arılar ile yapılmalıdır.

Su Ürünleri Yetiştiriciliği
Su ürünleri yetiştiriciliği
bizim ülkemizde, tatlı sularda alabalık çiftlikleri ve ülkemizde bulunan denizlerde yapılan deniz balığı yetiştiriciliği olarak bilinir. Özellikle ülkemiz denizlerinde levrek, hamsi, çipura sıklıkla yetiştirilmektedir. Şifa kaynağı olan su hayvanları yetiştiriciliğinde önemli unsur sağlıklı denizler de sağlıklı balıklar elde edebilmektir.

Bizi Arayın
WhatsApp chat